Kapustičky

Suroviny:

  • 1 větší cibule
  • 500 g růžičkové kapusty
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl, pepř, chilli
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce dobré hořčice


Postup :

1) Na másle si zpěníme cibuli kterou jsem si nakrájeli na jemno. Přidáme očištěné kapustičky překrájené na půlky, osolíme, opepříme. Přidáme trochu chilli, muškátový oříšek, med, hořčici a celé dusíme doměkka. Podle Karolíny doba záleží na velikosti, ale obecně říká, že ne déle než 10 minut, potom by mohly kapustičky snadno ztratit barvu a pevnost.

2) Uzenou pečínku potom servírujeme na talíři společně s kapustičkami a zdobíme vypečenou cibulkou.

 

Autorka receptu: Karolína Kamberská

Zdroj: http://www.iprima.cz/karolina/recepty-z-1-dilu-karoliny-domaci-kucharky