Suroviny:
Dresink:
Postup:
Všechny přísady na dresink si promíchejte (nebo protřepejte v zavařovací skleničce).
Kuře pokrájejte na tenké plátky i s kůží.
Anglickou slaninu pokrájejte na větší proužky a opečte ji na pánvi. Mezitím nakrájejte housky na kostičky a přihoďte je ke slanině. Obojí za občasného promíchání nechte opékat dozlatova. Houstičky vsáknou tuk ze slaniny, což je chuťově výborné, ale pokud se bráníte každé kalorii, radši je vynechte a do salátu použijte jen vypečenou slaninu bez tuku…
Avokáda podélně prořízněte, rozdělte zakroucením na dvě poloviny, do pecky zasekněte nůž a vytočte ji ven, a potom polévkovou lžící zajeďte mezi dužinu a slupku a oddělte tak dužinu avokáda. Tu pak pokrájejte na kostičky a zakápněte ji citronovou šťávou.
Do salátové mísy dejte očištěné nakrájené listy salátu, na něj dejte slité, propláchnuté a okapané fazole a kukuřici. Přidejte rozpůlená rajčátka, jemné kroužky cibule a avokádo a zlehka promíchejte. Salát přelijte dresinkem a teprve pak na něj narovnejte plátky kuřete a posypejte je slaninou s houstičkami.
Tip: Máte-li intoleranci na mléčné výrobky, nahraďte smetanu v zálivce půlkou rozmačkaného avokáda nebo salát zalijte jenom zálivkou z oleje.
Autorka receptu: Karolína Kamberská
http://www.iprima.cz/karolina-domaci-kucharka-uz-se-brzy-seri