Uzená pečeně se sladkokyselou krustou s kapustičkami, medem a hořčicí

Suroviny :

  • 1 kg uzené krkovice
  • 3 lžíce medu
  • 5 šalotek (nebo malých cibulek)
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce hořčice
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 1,25 ml bílého vína


Postup :

1) Zapneme troubu a rozehřejeme si ji na 200 °C. Vezmeme pekáček a nalijeme do něj dvě lžíce oleje, nakrájíme cibulky na půlkroužky, poklademe je na maso a podlijeme bílým vínem. Pekáček s masem si na chvíli dáme předehřát do trouby.

2) Mezitím si připravíme směs na krustičku: V hrnku promícháme med, balzamikový ocet, hořčici, sůl a pepř. Maso po chvilce vyjmeme a potřeme první polovinou medové směsi a dáme péct na 30 minut. Během pečení několikrát maso pečlivě podlijeme vypečenou tekutinou.

3) Z trouby maso vyndáme po 30 minutách a potřeme jej druhou polovinou směsi. Dáme znovu do trouby a pečeme dalších 15 minut, ale již nepodléváme, chceme aby se nám vytvořila hezká krusta.

Autorka receptu: Karolína Kamberská

Zdroj: http://www.iprima.cz/karolina/recepty-z-1-dilu-karoliny-domaci-kucharky