Smetanové brambory

Suroviny:

  • máslo
  • brambory
  • smetana ke šlehání
  • sůl
  • sladká paprika
  • rozmarýn


Postup:

1) Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, čím tenčí budou, tím menší bude doba pečení. Smetanu promícháme se solí (nebojte se použít jí dost, brambory to potřebují), paprikou i rozmarýnem. Pak nakrájené brambory v míse promícháme se smetanou.

2) Zapékací misku vymažeme máslem, vyrovnáme do ní směs a nahoře ozdobíme pár snítkami rozmarýnu. Pečeme hodinu. Pak vyndáme, nahoru naklademe pár tenkých plátků másla a necháme ještě dvacet minut dopéct. Tyto doby jsou orientační. Nejlepší je nenápadně někde na boku vytáhnout brambůrku a ochutnat.

Autorka receptu: Karolína Kamberská
Zdroj: http://www.iprima.cz/karolina/karolina-domaci-kucharka-recepty-ze-3-dilu