Kuřecí řízky marinované v jogurtu a smetanové brambory

Suroviny:

  • 150 ml bílého jogurtu
  • 4 kuřecí prsní řízky
  • sůl a čerstvý pepř
  • 1 vejce
  • chilli paprička, kajenský pepř (nebo pálivá paprika)
  • strouhanka na obalování
  • sezamová semínka (pro skvělý vizuální efekt ideálně černá)
  • olej na smažení


Postup:

1) Řízky jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Jogurt rozšleháme s vajíčkem, také ho osolíme a opepříme. Řízky dáme do uzavíratelné dózy a přidáme k nim jogurtovou směs, tak aby byly obalené ze všech stran. Dáme marinovat do chladničky – klidně na dva dny, ale nejmíň přes noc.

2) Připravíme si hluboký talíř se strouhankou promíchanou se sezamem. Řízky vyndáme ze směsi a bez otírání (pěkně se vším tím jogurtem) obalujeme ve strouhance. Dětská varianta tady končí.

3) Chlapská varianta vznikne, když do strouhanky se sezamem přidáme ještě najemno nasekanou chilli papričku a trošku kajenského pepře (množství podle toho, jak ostrého máme chlapa). Smažíme normálně v oleji na pánvi.

Autorka receptu: Karolína Kamberská
Zdroj: http://www.iprima.cz/karolina/karolina-domaci-kucharka-recepty-ze-3-dilu