Praktické dipy s krájenou zeleninou

Bloody mary dip s cibulkou

Dip s pečeného česneku a zakysané smetany



Bloody mary dip s cibulkou


Suroviny:

  • 1 červená cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 g rajčatového protlaku
  • 100 g pikantní chilli omáčky
  • 1 lžíce strouhaného čerstvého křenu
  • 2 lžíce vodky
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • špetka chilli nebo pokrájená chilli paprička
  • sůl a pepř podle chuti


Postup:

1) Cibuli nasekejte najemno a opečte na olivovém oleji na pánvi dozlatova.
2) Smíchejte všechny přísady, vmíchejte do nich opečenou cibulku, ochutnejte, a dochuťte tak, aby vám dip připadal pěkně ostrý. Dejte vychladit.

 

Dip s pečeného česneku a zakysané smetany


Suroviny:

  • 6 stroužků česneku
  • 1 dl olivového oleje extra vergine
  • 300 g zakysané smetany
  • hrst pažitky, nasekané
  • sůl, čerstvě mletý pepř


Postup:

1) Celé stroužky česneku opečte v kastrůlku v oleji na velmi mírném plameni, dokud nebudou dostatečně měkké.
2) Zchlaďte a rozmixujte v hladkou hmotu. Smíchejte se zakysanou smetanou, pažitkou a dochuťte solí a pepřem.

Autorka receptu: Karolína Kamberská
Zdroj: http://www.iprima.cz/karolina/karolina-domaci-kucharka-recepty-ze-3-dilu