Suroviny :
Postup :
1) Vezmeme si menší misku a v ní smícháme droždí se lžičkou cukru, rozmícháváme až se cukr rozpustí. Dále pak přidáme 150g mouky, 2dcl vlažného mléka. Vše rozmícháme a lehce posypeme moukou. Takto připravený kvásek přikryjeme utěrkou a necháme v teple pěkně vykynout.
2) Mouku co nám zbyla promícháme v míse se solí a zbytkem cukru a přidáme vykynutý kvásek. V kastrůlku si rozpustíme máslo. Ve zbytku mléka rozmícháme žloutky a pomalu tuto tekutou směs vmícháme do mouky s kváskem. Dále pak přidáme rozpuštěné máslo, mělo by být jen teplé, ne horké. Pomocí rukou důkladně kynuté těsto propracujeme. Takto připravené těsto posypeme moukou, zakryjeme utěrkou a dáme vykynout.
3) Připravíme si vál, který pomoučníme a vykynuté těsto na něm rozválcujeme na placku tlustou cca 1,5 centimetru. Nakrájíme si čtverce o straně cca 10 cm. Doprostřed každého čtverce dáme na sebe položené dvě kostičky čokolády a zabalíme. Buchty skládáme do pekáče, který jsme si předem vymastili máslem a ještě každou buchtu potřeme ze všech stran máslem. V pekáči buchty ještě necháme cca 15 minut nakynout.
4) Troubu si nastavíme na 150°C a pečeme dozlatova. Samotné pečení by mělo trvat asi 20minut. Ještě teplé buchty vyklopíme. Až ochladnou, tak je od sebe oddělíme a pocukrujte na talíři.
Autorka receptu: Karolína Kamberská
http://www.iprima.cz/karolina/recepty-ze-dvojky-karoliny-domaci-kucharky