Suroviny :
Postup :
1) Vezmeme si květák a ten rozebereme na jednotlivé růžičky. Dáme je do hrnce a zalijeme horkou vodou, tak aby bylo vše ponořeno. Trochu osolíme a vaříme cca 5 minut a potom vypneme.
2) Na pánev si dáme olej, cibulku a počkáme až zesklovatí. Na ní pak opečeme předem naporcované kuře, které osolíme a trochu podlijeme vývarem z květáku. Kuře dusíme cca 45 minut na mírném plameni. Potom kuře vyndáme z pánve na teplé místo a vydušenou šťávu zaprášíme 1 lžící mouky, pěkně rozmícháme a cca 1 minutku provaříme. A potom můžete z omáčky procedit cibulku v případě, že ji tam nemáte rádi.
3) Teď slujeme vodu z květáku a dáme ho do omáčky a vrátíme tam i zpět kuře. Dále pak přidáme trochu muškátového oříšku a společně celé dusíme cca 3 minutky.
4) Podle Karolíny se strouhankové knedlíčky k tomuto jídlu chuťově hezky hodí, ale nemusí jich být moc. Z důvodu, že to není příloha, kterou mají být až široké nudle. Teď si rozmícháme vajíčko s trochou soli a postupně do něj vmícháváme strouhanku tak dlouho, dokud se nám z toho nevytvoří těstíčko, s kterým pak půjde dobře pracovat. Z takto připraveného těstíčka vyválíme kouličky o velikosti většího vlašského ořechu. Takto připravené kouličky vaříme v osolené vodě cca 8 minut. Potom uvařené knedlíčky vyndáme a dáme je do omáčky ke květáku.
5) Jako přílohu si uvaříme normální široké nudle.
Autorka receptu: Karolína Kamberská
http://www.iprima.cz/karolina/recepty-ze-dvojky-karoliny-domaci-kucharky