Celerka babičky Karolíny

Suroviny :

  • 1 střední celer, brambory
  • dvě lžíce másla,  
  • 50 ml smetany na šlehání
  • 50 g šunky od kosti
  • pažitka


Postup :


1) Vezmeme si středně velký celer, který oloupeme a buď ho nahrubo nastrouháme, nebo ho nakrájíme na kostky. Totéž uděláme s bramborami. V připraveném hrnci si rozpustíme dvě lžíce másla a nasypeme do hrnce celer a brambory. Několik minut postupně opékáme a potom zalijeme cca 1 litrem vody, trochu osolíme a vaříme cca 15 minut. Potom přidáme smetanu na šlehání.

2) Potom polévku rozšťoucháme pomocí mačkadla na brambory, díky čemuž se pěkně zahustí, ale zároveň v ní můžeme nechat i pevnější kousky. Kdo má rád krémy, tak může rozmixovat.

3) Vezmeme si šunku, kterou nakrájíme na malé kostičky. Pěkně opečeme na másle na pánvi. Takto opečenou šunku pak dáváme do středu každého talíře s polévkou. Navíc můžeme odzdobit několika  kousky pokrájené pažitky.

Autorka receptu: Karolína Kamberská
http://www.iprima.cz/karolina/recepty-ze-dvojky-karoliny-domaci-kucharky